5 januari 2011

OV Chipkaart


Vandaag ging ik dan eindelijk oefenen met Jill en de OV Chipkaart, want voor sommige mensen is het niet zo vanzelfsprekend als de makers van de kaart denken.
( ik vraag me sowieso af of erover deze groep mensen nagedacht wordt)

Ze komt hier zelfstandig naar toe met de bus, tweede halte eruit, twee strippen, dat gaat prima, maar je moet haar niet in de war gaan brengen met ineens een andere kaart, ze heeft het er al weken over en ik zie de bui al hangen.
Vandaag was het dus zover, we lopen samen naar het tramstation, onderweg verteld ze wat ze moet doen, want dat had ze in de bus gezien ( ja, ja) de tram komt 5 minuten te vroeg ...... ( als ze alleen was geweest had ze die niet genomen want afspraak is afspraak) we stappen in ze doet precies wat ze moet doen, valt bijna door de tram, want die vertrekt onmiddelijk... Bij het uitstappen gaat het ook goed, hoewel je wel heel snel moet zijn, dus ik moest haar er bijna uitgooien.
De eerste fase zit erop, we drinken warme chocolademelk bij de Hema, kopen twee leuke truien en gaan terug. Het is een ritje van ongeveer twee minuten maar het gaat om het in en uit stappen, in gaat prima, uit iets minder.... Ik haal mijn kaart erlangs en blijf staan om te kijken of ze het goed doet, ja hoor prima, ze stapt uit, niet te snel natuurlijk, ik wil ook uitstappen, maar de deur gaat dicht en de tram vertrekt onmiddelijk! Oh mijn hemel kind op het station ik in de rijdende tram, maar er zat een engel in de tram, die het hele ritueel had gevolgd en tegen de tram meneer gilde .... onmiddelijk stoppen (mmm dat had ik misschien ook kunnen doen) en hij deed het nog ook, ik keek nog snel om naar de dame, die met één blik in haar ogen zei, dat kon ik niet laten gebeuren...
Een seconde later staan we samen op het station. Zij was volgens mij niet echt onder de indruk en ik vroeg aan haar wat nou als ik uh ..... Oh dan was ik gewoon naar huis gegaan!!
Laat haar maar schuiven dat doet ze al 26 jaar, alleen ik was dat even vergeten.

7 opmerkingen:

 1. O wat een gedoe zeg met die tram dat zou ook niets voor mij zijn.

  Gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem6.1.11

  Hoi Wilma,

  Nog een geluk dat het een tram met bestuurder was!Het word er niet allemaal makkelijker op he, al die vernieuwingen!

  Maar we kunnen niet stil blijven staan,het moet alsmaar sneller en beter! Mee met de tijd,of dat idd echt beter is...vraag ik me weleens af!

  Fijne dag meid,groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, best wel lastig al die vernieuwingen.
  We zullen er best nog meer voor de kiezen gaan krijgen. Positief zijn...het komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dat je je dochter dit steuntje in de rug geeft!

  Groetjes, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) Had ik al gezegd dat ik het HEERLIJK vind om je verhaaltjes te lezen?! Bij deze dan!!
  En met Jill en de tram komt het vast helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een gedoe zeg..maar ik vind die opmerking van haar wel geweldig, trouwens, jij in de piepzak en zij maakt zich niet druk. Ze blijven je verassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jill6.1.11

  Hoi mama

  ik vond leuk foto's van Jill

  Groetjes van Jill

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk je berichtje, dank je wel...